poniedziałek, 7 kwietnia 2014

Warto przeczytać: Pierogi z mrożonymi truskawkami

Pierogi z mrożonymi truskawkami demonstracja kompozycja Mrożone truskawki w niczym nie ustępują świeżym, przeto z powodzeniem możemy zastosować je do naszej narodowej potrawy, alias pierogów. Truskawki wyciągamy z zamrażalnika, czekamy, aż się rozmrożą, kroimy cukrujemy. W misce umiejscowić mąkę, natomiast wody, zagnieść na ciasto. Pierogi z mrożonymi truskawkami Rozwałkuje go na placek. ślizgawica bądź innym naczyniem wycinamy kółka, na nie nałóż truskawki do głębi sklej po brzegach. gotować w dużym garnku z dużą ilością wrzącej wody z dodatkiem oleju do chwili aż pierogi wypłyną. Wyjąć łyżką do cedzenia, na radośnie z cukrem śmietaną jogurtem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz